Mekanex är sedan 1961 en välkänd leverantör av maskinelement. Idag är vi en av landets ledande grossister av komponenter för linjära rörelser, motorer och transmissioner. Vi har kunder i alla nordiska länder och i praktiskt taget alla industribranscher.

 

 

Mekanex sysselsätter ett tjugotal personer och omsätter runt 50 miljoner kronor. I Sollentuna finns vårt huvudkontor och centrallager. Försäljningskontor finns i Gränna och ett i Oslo som betjänar de norska kunderna. Den finska marknaden bearbetas av vårt finska bolag som även levererar produkter till Baltikum.

 

Omfattande lagerhållning av nyckelprodukter och mångårigt samarbete med kända leverantörer, har lagt grunden för snabba och tillförlitliga leveranser. Det breda sortimentet tillåter oss att kunna offerera optimerade lösningar för olika applikationer med olika tekniska och ekonomiska målsättningar. Det är därför alltid värdefullt att tala med vår försäljningspersonal, särskilt om Du söker lösningar för serietillverkade produkter.

 

Vi hoppas att Du hittar intressanta produkter på våra webbsidor. Har Du frågor angående Mekanex och vårt sortiment, står vår sakkunniga personal gärna till tjänst.

 

Med vänlig hälsning Staffan Franzén, VD