Så börjar det bli dags att summera året som gått. För Mekanex del ett spännande år med ägarförändringar och flera pensionsavgångar som har gjort att vi har ett delvis nytt team.

För ett år sedan satt jag tillsammans med vår då, nytillträdda, operativa chef och försökte skapa en budget för 2021. Vi hade precis avslutat korttidspermitteringar i vårt svenska bolag och våra tankar var att 2021 kan väl inte bli mycket sämre än 2020? Kanske en nedgång på ytterligare 5-10 % om man ska vara riktigt pessimistisk? Nu ett år senare kan vi konstatera att vi, liksom de flesta andra i vår bransch, gjorde en total felbedömning. Istället för en minskning, har vi sett en rekordökning i orderingång, vi har sett skenande ledtider och prisökningar som vi inte har varit i närheten av på åtminstone 20 år. Och i det korta perspektivet ser vi inga förändringar, de flesta fabriker som vi arbetar med är fullbelagda flera månader framåt.

Därför vill jag be er, våra kunder, att vänligen vara ute i god tid när ni lägger era beställningar, annars finns det helt enkelt inga varor att få inom en rimlig leveranstid. Ta kontakt med våra säljare eller våra produktchefer och planera era leveranser för 2022, vi hjälper er gärna med avropsplaner om ni så önskar. För er planering så kommer vi att ha öppet och leverera beställda varor alla vardagar under jul-, nyårs- och trettonhelgerna.

Mässverksamheten är en aktivitet som har tagit mycket stryk de senaste åren, nu börjar dock situationen att normaliseras. Om allt går enligt plan kommer vi att ställa ut på Euroexpo i Karlstad 26-27 januari 2022. Mycket välkomna att besöka vår monter så ska vi hjälpa er med era utmaningar inom linjära och roterande rörelser.

Slutligen vill jag önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt framgångsrikt 2022 och samtidigt passa på att tacka för det förtroende ni visat oss när ni har lagt era ordrar hos oss!

Staffan Franzén

VD