Mekanex Maskin AB firar 60 år i år och kommer på olika sätt att uppmärksamma detta under 2021. Företaget bildades 1961 och har sedan dess utvecklats till en av Sveriges ledande leverantörer av mekaniska och elektromekaniska komponenter till den svenska industrin. Sedan många år finns vi också i Finland, Norge och Baltikum och har framgångsrikt levererat komponenter till industrin även där.

Vi är både stolta och glada över att under 60 år ha levererat kvalitetskomponenter till industrin i kombination med hög teknisk kompetens hos våra ingenjörer och övriga medarbetare. Denna kombination har gjort det möjligt för oss att bidra till många spännande och ”omöjliga” tekniska lösningar och applikationer genom åren.

Våra kunder återfinns inom allt från gruv-, skogs- och pappersindustrin till livsmedels-, förpacknings- och medtechindustrin. Vi erbjuder allt från enstaka komponenter till komplexa speciallösningar för tillverknings- och automationsindustrin i Sverige, Norge, Finland och Baltikum.

I samband med 60-årsjubileet har vi uppdaterat vår logotype och vårt typsnitt, vilket kommer att synas direkt i våra digitala kanaler och succesivt införas på övriga områden. Även hemsidan ska få ett ansiktslyft under året, produktinnehållet blir dock i princip detsamma som tidigare så du kommer fortsatt hitta våra produkter på ett enkelt sätt.

Har du något projekt, en teknisk utmaning eller en spännande idé du funderar på? Tveka inte att höra av dig till någon av våra kompetenta ingenjörer så hjälper vi er till den bästa tekniska lösningen där mekaniska och elektromekaniska produkter ingår.

Till sist – stort tack till alla fantastiska kunder för de gångna 60 åren – nu siktar vi mot 60 år till!

Staffan Franzén
VD och ägare av Mekanex Maskin AB