Som vi tidigare berättat om firar Mekanex 60-årsjubileum i år och vad passar bättre än att i samband med det lansera en uppdaterad, moderniserad och mer personlig hemsida med ny design? Vi har kvar samma uppskattade funktionalitet med tydliga produktgrupper, digitala kataloger att bläddra i samt våra populära beräkningar, så du kommer fortsatt enkelt hitta det du söker.

Några av nyheterna på hemsidan är att du nu hittar kontaktuppgifter och bilder på alla som jobbar på huvudkontoret i Sollentuna strax norr om Stockholm. Dessutom har vi en kort presentationsfilm om Mekanex på startsidan och du kan även läsa om vår historia – visste du till exempel att vi startade som en leksaksaffär på Drottninggatan i Stockholm för snart 100 år sedan? En leksaksaffär som bland annat sålde välkända varumärken som Meccano och Märklin.

Mycket har hänt sedan tiden på Drottninggatan och idag levererar vi kvalitetskomponenter till industrin i kombination med hög teknisk kompetens hos våra ingenjörer och övriga medarbetare. Denna kombination har gjort det möjligt för oss att bidra till många spännande och ”omöjliga” tekniska lösningar och applikationer genom åren.

Våra kunder återfinns numera inom allt från gruv-, skogs- och pappersindustrin till livsmedels-, förpacknings- och medtechindustrin. Vi erbjuder allt från enstaka komponenter till komplexa speciallösningar för tillverknings- och automationsindustrin i Sverige, Norge, Finland och Baltikum. Och vår bransch, transmissionsbranschen, är en bransch som alltjämt är grunden i den svenska, nordiska och baltiska industrin.

Har du något projekt, en teknisk utmaning eller en spännande idé du funderar på? Tveka inte att höra av dig till någon av våra kompetenta ingenjörer så hjälper vi er till den bästa tekniska lösningen där mekaniska och elektromekaniska produkter ingår!