Mekanex firar 60-årsjubileum i år och vad passar bättre än att i samband med det revitalisera vår logotype, skapa ett nytt utseende på vårt nyhetsbrev samt lansera en uppdaterad, moderniserad och mer personlig hemsida med ny design?

Hemsidan har kvar samma uppskattade funktionalitet med tydliga produktgrupper, digitala kataloger samt våra populära beräkningar, så du kommer fortsatt enkelt hitta det du söker. Några av nyheterna är att du nu hittar kontaktuppgifter och bilder på alla som jobbar på huvudkontoret i Sollentuna strax norr om Stockholm. I kommande nyhetsbrev presenterar vi våra medarbetare där du får möjlighet att lära känna vilka vi är och hur vi kan hjälpa dig att lösa dina utmaningar inom konstruktion, transmission och linjärstyrning. Dessutom har vi en kort presentationsfilm om Mekanex på startsidan och du kan även läsa om vår historia – visste du till exempel att vi startade som en leksaksaffär på Drottninggatan i Stockholm på 1930-talet där vi bland annat sålde välkända varumärken som Meccano och Märklin?

Mycket har dock hänt sedan tiden på Drottninggatan och idag levererar vi kvalitetskomponenter till industrin i kombination med hög teknisk kompetens hos våra ingenjörer och övriga medarbetare. Denna kombination har gjort det möjligt för oss att bidra till många spännande och ”omöjliga” tekniska lösningar och applikationer genom åren. Eftersom vi representerar och samarbetar med några av världens främsta leverantörer inom respektive produktområde kan vi i princip alltid erbjuda rätt komponenter till rätt applikation.

Våra kunder återfinns inom allt från gruv-, skogs- och pappersindustrin till livsmedels-, medtech- och förpackningsindustrin. Vi erbjuder allt från enstaka komponenter till komplexa speciallösningar för tillverknings- och automationsindustrin i Sverige, Norge, Finland och Baltikum. Och vår bransch, transmissionsbranschen, är en bransch som alltjämt är grunden i den svenska, nordiska och baltiska industrin.

Så har du något projekt, en teknisk utmaning eller en spännande idé du funderar på? Tveka inte att höra av dig till någon av våra kompetenta ingenjörer så hjälper vi er till den bästa tekniska lösningen där mekaniska och elektromekaniska produkter ingår.

Staffan Franzén
VD
08-705 96 60
staffan.franzen@mekanex.se