Låt oss presentera våra vinkelväxlar benämnda typ Z; en robust standard-vinkelväxel från Italien som finns i många olika varianter och versioner. Vi lagerför de vanligaste varianterna, så här finns möjlighet till snabba leveranser.

Vinkelväxlarna typ Z är utvecklade och producerade i Italien. De finns i fem (5) storlekar från 5 Nm till 100 Nm. Utväxling finns som 1:1, 2:1 och 3:1. Versioner med både hålaxel och solid axel erbjuds. Antal axlar ut är en, två eller tre. Huset är gjutet i aluminiumlegering och har upp till sex (6) monteringspunkter. Som standard finns även en version med hus i rostfritt stål.

Kugghjulen i växlarna är av nickelkromstål med kuggarna ythärdade. Hjulen är monterade med toleranser för att säkerställa växelkoppling, tyst drift och lång livslängd. Vid förfrågan kan spelet reduceras ner till 5 bågminuter. Axlarna är tillverkade i stål med ytbehandling för korrosionsskydd. Rostfria axlar finns också som tillval. Som standard kommer axlarna med kilspår enligt ISO-standard.

Lagret kan vid förfrågan erbjudas som koniska rullar eller lager med förspänning. Packningar och tätningsringar är monterade på alla modeller. Specialtätningsringar för höga och låga temperaturer finns tillgängliga på begäran (kiselringar används i den rostfria versionen). Växlarna levereras fyllda med smörjmedel. Storlek 1 är fylld med fett för lång livslängd; alla andra storlekar är oljefyllda. För specifika applikationer finns specialoljor och specialfetter tillgängliga.

Mekanex lagerför de vanligaste varianterna av Z-växlarna för att säkerställa snabba leveranser, normalt sett inom 24 timmar.

Välkommen med din förfrågan!