Automatiserade produktionsceller är en grundläggande del av tillverkningsindustrin, särskilt eftersom företag eftersträvar högre produktionstakt och lägre omkostnader. Här beskriver vi ett exempel från elektronikindustrin.

För att möta höga krav på de senaste smarta telefonerna och bärbara datorerna måste produktionen inom elektronikindustrin röra sig i hisnande hastigheter och samtidigt vara tillräckligt exakta för att uppnå repeterbarhet och jämn hög kvalitet. Förståeligt nog är elektronikindustrin mycket väl lämpad för automatisering.

Grundelementet i varje automatiserad produktionscell är hur man styr och förflyttar en komponent mellan processer, så att den exakt kan interagera med integrerade robot- eller ställdonssystem. Detta är just vad DTS, Driven Track System gör.

DTS bandtransportörsystem

DTS är ett banddrivet transportörsystem från vår engelska leverantör HepcoMotion och systemet levereras som en färdigmonterad enhet. Den ger möjlighet att köra vagnar runt en bana under antingen kontinuerlig eller intermittent rörelse. DTS är idealiskt lämpad som grund i en automatiserad produktionscell och används därför flitigt inom elektronikindustrin.

Banbrytande elektronikproduktion

HepcoMotion levererar DTS bansystem till många olika marknader för användning vid tillverkning av en rad ledande produkter.

HepcoMotions DTS är kärnan i produktionen av iPhone

Många DTS-system används för automatisering av produktion av smarta telefoner, batteriinspektion, produktion av litiumjonbatterier med mera. Faktum är att DTS-system är kärnkomponenter i den automatiserade produktionen av Apples iPhones.

I denna produktionslinje designad, byggd och beställd på uppdrag av Apple av Foxconn – världens största tillverkare av elektroniska produkter – finns det ett antal nyckelprocesser som utförs på DTS-systemet. Dessa inkluderar montering av komponenter i telefonen, testning av telefonen och inspektion av skärmarna.

Repeterbar noggrannhet för exakt montering eller positioneringsoperationer

Denna applikation kräver en jämn precision för att säkerställa att DTS-vagnarna, som bär produkterna, är korrekt anpassade till produktionsutrustning och processer. DTS har ett vagnlåssystem som kan rikta in vagnarna till en repeterbar position var som helst längs en rak del av kretsen till ±0,05 mm.

Denna funktion är särskilt fördelaktig för applikationer som använder intermittent rörelse och säkerställer exakt placering av komponenter medan specifika operationer, såsom borrning, lödning eller montering äger rum. Denna höga nivå av noggrannhet och repeterbarhet uppfyller de stränga kvalitetsstandarderna från världsledande elektronikföretag som LG, Samsung och Apple.

Litet fotavtryck maximerar utrymmet

I miljöer med ont om utrymme står en kompakt, utrymmesbesparande produktionscell högt på önskelistan. Fördelarna med ett ovalt eller rektangulärt spårsystem jämfört med ett rakt linjärt system är uppenbara. Med ovala eller rektangulära system kan fotavtrycket minskas med upp till 50 procent. De böjda kurvsegmenten används effektivt som retur, vilka leder vagnarna tillbaka till den raka sektionen där bearbetningsarbetet utförs. Utrustning kan placeras innanför eller utanför spårformen, vilket sparar värdefullt produktionsutrymme och ger en kompakt produktionscell.

Oval eller rektangel krets

HepcoMotions DTS är tillgänglig som oval eller rektangulär krets, för att passa specifika applikationskrav, och finns i valfri längd. Du kan välja det exakta antalet vagnar du behöver; det begränsas endast av systemstorleken. DTS är en komplett enhet redo att integreras i en kontinuerlig positionerings- eller dedikerad monteringsmaskin. Att alla transmissions- och monteringskomponenter levereras i ett komplett integrerat paket innebär stora besparingar i både design och byggtid.

V Guide-teknik för ett smidigt system med lågt underhåll

Ett lågt underhåll är ett nyckelkrav för alla automatiserade produktionsceller. Detta system kan leverera kontinuerlig och smidig drift utan att behöva stoppas regelbundet för smörjning och rutinunderhåll.

DTS-systemet är baserat på HepcoMotions beprövade V-styrningsteknik som styr vagnarna med precision runt banan. I en automatiserad monteringscell är det också viktigt att behålla repeternoggrannheten under lång tid.

HepcoMotions smörjsystem levererar automatiskt en jämn och konsekvent tillförsel av olja direkt till löpytorna på V-banan, precis där det behövs. Genom att använda en smörjbehållare som kan ställas in för att fördela oljan över en period på upp till 12 månader, är det ett utmärkt alternativ för DTS-enheter och eliminerar effektivt behovet av att stoppa produktionen för att smörja banan manuellt. När den på avstånd placerade smörjbehållaren tar slut, byts den helt enkelt ut medan bansystemet fortfarande rör sig.

Med slutanvändare som LG, Samsung och Apple, möter HepcoMotions DTS de krävande behoven hos några av de största globala teknikledarna och är ett nyckelelement i mycket av den teknik vi nu litar på.

Prenumerera på Mekanex nyhetsbrev!

Ta del av våra senaste produktnyheter och populära guider genom att prenumerera på Mekanex nyhetsbrev!

Prenumerera på Mekanex nyhetsbrev!

Ta del av våra senaste produktnyheter och populära guider genom att prenumerera på Mekanex nyhetsbrev!

Läs fler liknande inlägg