Janne Kalenius är vår teknikintresserade, hojåkande och dansanta lagspelare. Här svarar han på några snabba frågor.

Vilka är dina arbetsuppgifter på Mekanex?
Jag har jobbat på Mekanex sedan 2016 som produktspecialist för domkrafter och växlar.

Vad har du arbetat med innan du började på Mekanex?
Jag började jobba med transmissionsprodukter 2001 och har jobbat med det fram till nu, men hade några mellanår inom fläktbranschen. Innan dess var det mer fokus på elektronik med prototypbyggande och tester av utrustning till bilindustrin och automationsbranschen. Jag har även ett förflutet som bilmekaniker på Porsche då 911:an fortfarande var luftkyld.

 Vad brinner du för i ditt jobb?
Det som triggar mig mest är alla tekniska utmaningar, bl.a. att hitta den optimala lösningen i olika projekt i samarbete med kunderna. En annan viktig del är teamkänslan med arbetskollegor och veta att jag alltid har deras stöd och hjälp i alla tänkbara situationer.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
Jag är mycket av en friluftsmänniska och trivs med allt som kan utövas utomhus. Jag åker gärna skidor utför och på längden eller tar en tur med långfärdsskridskorna på någon sjö. Sommartid blir det gärna en del vandring och kajakpaddling. Ett av mina större intressen är dans, men även där trivs jag bäst på utomhusdansbanorna, så vecka 29 varje år syns jag oftast i Malung på dansbandsveckan. Har även ett stort intresse för gamla maskiner, bilar och motorcyklar.

Vilket är ditt favoritresmål? Varför?
När jag reser ska det gärna vara i kombination med någon aktivitet, så skidresor och dansresor är lite av favoritresorna. Målet är inte lika viktigt, men måste jag välja så blir det i så fall alperna i Österrike för den perfekta skidåkningen i kombination med en gemytlig atmosfär. Dansen i Malung måste upplevas för att förstå vad det handlar om, men här är det också en kombination av flera saker bl.a. att utöva dans och träffa alla härliga dansvänner, både nya och gamla.

Vilken är din oanade talang?
Har i min ungdom varit distriktsmästare i arkadspelet Asteroids!

Janne Kalenius
Produktansvarig Skruvdomkrafter och Växlar
janne.kalenius@mekanex.se
Tel: 08-705 96 70
Mobil: 076-495 48 71