Det är studenttider igen och för många av oss innebär det en hektisk period innan den välförtjänta sommarsemestern. Vi på Mekanex vill passa på att belysa vikten av att stödja framtidens talanger inom vår bransch – transmissionsbranschen.

Våra tekniska högskolor runt om i landet deltar aktivt i olika tävlingar där studenter får chansen att bygga och testa sina idéer. Vi på Mekanex är stolta över att kunna bidra till dessa initiativ. Under de senaste åren har vi stöttat teknologer från Linköping i deras försök att bygga det mest bränslesnåla fordonet och hjälpt KTH-teknologer att skicka upp instrument i rymden.

Vi stödjer Lund Formula Student

Lund Formula Student är ett spännande initiativ där ingenjörsstudenter från Lunds tekniska högskola tävlar mot andra universitet i en internationell tävling. Målet är att designa, bygga och köra en högpresterande racingbil. Tävlingen omfattar inte bara fart och acceleration, utan utvärderar även teknisk innovation, projektpresentation och bränsleeffektivitet. Varje team måste visa upp sina ingenjörskunskaper och kreativitet, från konstruktion till marknadsföring.

Vi på Mekanex är mycket stolta över att stödja Lunds teknologer med vår expertis och kvalitativa komponenter. Genom detta samarbete bidrar vi till att utveckla framtidens ingenjörer och främjar teknisk innovation. Lund Formula Student är en plattform där teori möter praktik och där nästa generations ingenjörer får möjlighet att glänsa på en global scen. För oss är det viktigt att stötta projekt som detta och uppleva när visioner blir verklighet.

Axelkopplingar från StS Coupling

I detta nyhetsbrev lyfter vi även fram våra axelkopplingar, en bred produktgrupp med snabba leveranser från vårt lager. Vi presenterar produktutbudet hos en av våra leverantörer, StS Coupling från Tyskland. Oavsett om du behöver klokopplingar, nickelbälgkopplingar, spiralkopplingar eller kullänkar kan vi hjälpa dig att hitta rätt lösning för din applikation. Vi erbjuder även bearbetning för axelhål, kilspår och stoppskruvar. Kontakta oss så hjälper vi dig att välja den perfekta kopplingen till din applikation.

HepcoMotions bansystem

Vi har också en artikel om HepcoMotions bansystem baserat på rullskenstyrningar. Dessa går att få både med drivning av olika slag och kallas då DTS (Driven Track System) eller utan drivning om man vill ombesörja den själv, då kallas de PRT2 (Precision Ring and Track). Med dessa komponenter kan du åstadkomma valfria geometrier oberoende av vilket utrymme som finns att tillgå eller om det finns andra begränsningar. Systemen finns tillgängliga i både rostfritt stål och härdat kolstål och kan bilda hjärtat i din produktionscell.

Sommartider och mässor

Vecka 29 tar vi en välförtjänt semesterpaus och håller stängt, resten av sommaren finns vi tillgängliga som vanligt för att hjälpa er kunder med såväl brådskande behov av komponenter som mer komplexa projekt.

Efter sommaren är vi tillbaka med ny energi och ser fram emot att träffa er på tre mässor:

  • Euroexpo i Kristiansand, Norge den 4-5 september
  • Euroexpo i Lund, Sverige den 16-17 oktober
  • Euroexpo i Fredrikstad, Norge den 27-28 november

Trevlig sommar!

Jag och alla medarbetare på Mekanex önskar er alla en riktigt trevlig sommar och en avkopplande semester!
Staffan Franzén, VD 
Tel: 08-705 96 68
Mobil: 070-842 86 68

Prenumerera på Mekanex nyhetsbrev!

Ta del av våra senaste produktnyheter och populära guider genom att prenumerera på Mekanex nyhetsbrev!

Prenumerera på Mekanex nyhetsbrev!

Ta del av våra senaste produktnyheter och populära guider genom att prenumerera på Mekanex nyhetsbrev!

Läs fler liknande inlägg