Mekanex erbjuder snäckväxlar från italienska Hydro-Mec. De har ett stort program av snäckväxlar. Hydro-Mec Rightangle är kostnadseffektiva snäckväxlar med hög prestanda för industriella applikationer.

Snäckväxlarna finns i utväxlingar från 5:1 till 100:1 i ett växelsteg. Högre utväxlingar är tillgängliga med ingående kuggväxelsteg eller genom att kombinera två snäckväxlar i serie. Snäckväxlarna är dimensionerade för belastning upp till 650 Nm för Rightangle och ca 1500 Nm för den kubiska versionen Square. Utöver standardprogrammet erbjuder Hydro-Mec även kundanpassade växlar med reducerat glapp, livsmedelsgodkänd olja eller rostfria hålaxlar.

Mekanex lagerhåller storlek 030 (20 Nm), 045 (40 Nm) och 063 (150 Nm) i samtliga utväxlingar. Till växlarna finns även ett urval av tillbehör som axlar, motorflänsar och monteringsbeslag. Vårt lager möjliggör att vi kan erbjuda våra kunder korta leveranstider för de vanligast förekommande snäckväxlarna. Växlar i större dimensioner kan i många fall express-tillverkas för brådskande leveranser.

Vi vill också passa på att rekommendera Hydro-Mecs hemsida som har en mycket lättanvänd och intuitiv konfigurator. Med hjälp av konfiguratorn kan en konstruktör välja olika typer av växlar, tillbehör och monteringspositioner. Här finns också alla nödvändiga specifikationer, datablad och 3D-modeller.

Läs mer om snäckväxlar från Hydro-Mec här på vår hemsida:

Hydro-Mecs konfigurator: